Казеїн - де міститься?

Казеїн, інакше відомий як білок казеїну, є найбільш важливим білком, що містяться в молоці. Він становить близько 80% білків, присутніх в молоці. Він характеризується високою якістю, оскільки містить незамінні амінокислоти, які не виробляються організмом, але необхідні для його правильного функціонування. Казеїн, витягнутий з молока, додають в різні види препаратів, призначених для спортсменів, особливо для бодібілдерів і людей, що займаються в тренажерному залі. Його отримують зневодненням молока і видаленням якомога більшої кількості жиру і молочного цукру лактози. Продукт цього процесу натуральний білий порошок казеїновий білок благотворно впливає на організм, особливо на м'язову масу. Казеїн благотворно впливає на стан кишечника і забезпечує тривале підтримання ситості, запобігаючи перекушування між прийомами їжі.

Стаття по темі: Що таке протеїн? Види протеїну

Міцелярний казеїн і казеїнат кальцію - в чому різниця?

У поживних речовинах можуть з'являтися два основних типи казеїнового білка міцелярно казеїн і казеїнат кальцію. Першому призначається набагато більш висока харчова цінність. Міцелярно казеїн отримують знежиренням і очищенням молока, в тому числі з лактози. Його отримують в умовах низьких температур з використанням процесу мікрофільтрації. Його продукт являє собою казеїновий білок з неушкодженою пептидного структурою і, отже, з більш високою харчовою цінністю. Мицеллярний казеінобладает здатністю створювати «гель» в кишечнику. Завдяки цьому він забезпечує постійне і систематичне виділення амінокислот в кров навіть протягом 7-8 годин.

Syntrax Micellar Creme 907 грамм


Казеїнат кальцію це білок, отриманий з молока. Він утворюється в результаті процесу пастеризації та впливу на молоко високих температур. Під час цих процесів структура білка порушується, а його біологічна активність знижується. На ринку добавок іпітательних речовин ви можете знайти не тільки чисту форму міцелярного казеїну або казеїнату кальцію, але і комбінацію цих двох білків.

Казеїн це білок

Казеїн, як і будь-який білок, є будівельним матеріалом. Він сприяє, серед іншого підтримання синтезу гемоглобіну і білків плазми. Казеїновий білок володіє антикатаболическими властивостями, що означає, що він зводить до мінімуму розпад м'язової маси. Ця дія особливо важливо для спортсменів в період схуднення, коли найбільшою проблемою є втрата розвиненою м'язової маси. Казеїн рекомендується приймати як для набору маси так і для схуднення. Казеїновий білок сприяє тривалому підтриманню ситості. Це дозволяє регулювати споживання їжі протягом дня і запобігає перекушування, сприяючи збільшенню маси тіла.

Scitec Nutrition 100% Casein Complex 920 грамм

Користь казеїну

Казеїн є хорошим джерелом кальцію і фосфору мінералів, які забезпечують здорові і міцні кістки і зуби. Ці сполуки беруть участь в процесі мінералізації кісток, і фосфор також необхідний для перетворення енергії в організмі. Казеїновий білок має імуномодулюючу дію, тобто стимулює імунну систему, знижуючи сприйнятливість до різних типів інфекцій і простудних захворювань. Він також володіє антикоагулянтними і антибактеріальними властивостями. Прийом казеїну призводить до збільшення м'язової маси і збільшення сили під час силових тренувань.

Казеїн для схуднення

Казеїн має властивості, що сприяють схудненню. Це включає в себе посилення відчуття ситості, що зменшує кількість прийомів їжі і запобігає перекушування. Дослідження показали, що казеїновий білок сприяє пригніченню активності тих ділянок мозку, які відповідають за апетит. Крім того, казеїн для схуднення прискорює обмінні процеси, тому що організм використовує набагато більше енергії для перетравлення білків, ніж вуглеводи або жири.

Як приймати казеїн

Не слід приймати казеїн після тренування, тому що він всмоктується протягом тривалого часу і в невеликих кількостях. Тіло після інтенсивних фізичних вправ потребує великої кількості білка з легкою засвоюваністю. Після тренування рекомендується приймати сироватковий протеїн, який дозволить швидко відновлюватися і компенсувати втрати в результаті інтенсивних вправ. Казеїн слід приймати через великі проміжки часу між прийомами їжі і і перед сном. Таким чином, під час тривалого нічного відпочинку м'язи, незважаючи на брак їжі, рівномірно і систематично забезпечуються білком. Завдяки цьому вони не руйнуються і не втрачають м'язову масу. Рекомендована добова доза казеїну становить від 0,8 до 2,2 г на кілограм маси тіла. Дозування залежить, серед іншого від інтенсивності тренування. Перш ніж купити казеїн, слід пам'ятати, що не рекомендується приймати більше 30-35 г казеїнового білка за раз.

Казеїн - шкода і побічні ефекти від його застосування

При прийомі казеїну, що міститься в молоці, а також міцелярного, може з'явиться алергія на казеїн. Він не повинен використовуватися людьми з алергією на молочний білок, підвищеною чутливістю до їжі або розладом шлунка. Казеїн може привести до шлунково-кишкових симптомів, таким як: біль у животі, здуття живота, діарея, блювота.