Найбільша кількість білка, який може бути присутнім в організмі людини, являє собою колаген. Даний вид протеїну служить для того, щоб "склеювати" тканини організму між собою, що в результаті сприяє гарній фізичній формі і відмінному самопочуттю. Якщо відповідати на питання "чим корисний колаген", то все досить просто - він є незамінним для сполучної тканини. Без даного продукту вкрай складно уявити нормальний стан людської шкіри, кісток, легенів, судин, хребта та інших органів. На планеті немає жодної живої істоти, яка не мала б синтез колагену. У зв'язку з цим можна сміливо говорити про високу важливість даного продукту.

Стаття по темі: Що таке колаген?

Принципи функціонування та вплив на роботу організму

У наш час таке спортивне харчування, як колаген займає вагоме місце в житті кожного спортсмена. Навіть якщо ви тренуєтеся для себе, вкрай важливо врахувати нормальна кількість даних елементів, оскільки вони виконують найважливішу роль у формуванні багатьох процесів. Також необхідно розуміти, що продукти, багаті колагеном, роблять благотворний вплив на стан шкіри: поліпшується еластичність і зовнішній вигляд стає більш свіжим. Однак важлива роль його не тільки в естетичному плані, але і фізіологічному. Пропонуємо вашій увазі основні завдання, які вирішує даний продукт, щоб ви змогли переконатися в необхідності його покупки:

  1. Максимальний захист від різних негативних факторів. Якщо у вашому організмі не бракує колагену, можете бути впевнені, що механічні пошкодження більш не стануть перешкодою.
  2. Участь в процесах правильного формування внутрішніх органів. Крім того, всі продукти з колагеном без винятку мають унікальні властивості скріплення, що вкрай важливо організму на всіх етапах його розвитку.
  3. Так як у людини на регулярній основі відбувається регенерація клітин, то саме колаген є незамінним рішенням. Він виконує відновну функцію і благотворно впливає на всі системи.
  4. Жінки і чоловіки, які віддають перевагу завжди зберігати молодість не тільки духовну, але і фізичну, напевно повинні знати про його омолоджуючі властивості. Продукт дозволяє збільшити рівень еластичності шкіри в кілька разів.

Дефіцит колагену: фактори

Зменшення кількості колагену може бути викликано різними причинами. Наприклад, якщо ви часто перебуваєте під сонцем, зловживаєте спиртними напоями, курите, постійно відчуваєте стреси, а також хворієте на простудні захворювання - є ризик того, що рівень даного продукту буде істотно знижений. Для запобігання подібних ситуацій найкраще нехтувати шкідливими звичками, а також вживати різні продукти, що містять колаген якомога частіше.

Варто відзначити часте застосування продукції в області косметології. Досвідчені фахівці на сьогоднішній день широко використовують в своїй практиці технологічний колаген, відгуки якого можна зустріти практично в будь-якому інтернет магазині. Досвідчені і початківці спортсмени або просто клієнти салонів краси відзначають, що він має дійсно чарівний ефект, проте добитися його можна лише в тому випадку, коли грамотно підібрана дозування.

Таким чином ми з'ясували, що колаген - це необхідний компонент для людського організму, без якого практично неможливо домогтися бажаних результатів в спорті. Ви також можете використовувати питної колаген для посилення ефективності, але в будь-якому випадку варто отримати рекомендації лікаря або косметолога. У магазинах зустрічається всього три типи колагену - рослинний, тваринний або морський. У продукті гідролізований колаген від Puritan's Pride міститься якраз тваринний колаген 1 і 3 типу, так звані "для красоти".

Кожен з них має свої особливості і застосовується в залежності від поточного положення. Колаген в продуктах зустрічається досить часто, але підбирати їх слід уважно, оскільки неякісні товари можуть завдати шкоди здоров'ю. Перед тим, як приймати колаген, важливо ретельно вивчити інструкцію, яка поставляється в упаковці. Також не забудьте проконсультуватися у свого лікуючого лікаря, оскільки продукт може мати протипоказання.